dijous, 22 de gener de 2009

Crema de Carbassa

4 Persones
45 Minuts
Ingredients:

-½ carbassa
-2 patates
-1 o 2 porros
-200 ml de nata líquida (o un formatget i un got petit de llet)
-Sal
-Nou moscada
-Pebre (opcional)
-Crostons de pa (opcional)ó encenalls de pernil Serrà (opcional).



1. Poseu al foc una olla amb aigua i una mica de sal.

2. Mentre l'aigua s'escalfa i arrenca a bullir, peleu i renteu les patates. Després, talleu-los en varis trossos (de mida mitjana) i reserveu-los.

3. Ara, fem el mateix amb els porros: peleu-los, renteu-los i trossejeu-los.

4. Un cop heu pelat la carbassa (que potser costa una mica per que la seva escorça és una mica dureta), talleu la polpa a daus de mida mitjana.

5. El següent pas és comprovar que l'aigua de l'olla ja bull i, si és així, posar-hi els porros, les patates i la carbassa i deixar que coguin durant almenys 30 minuts. El temps de cocció pot variar segons la mida dels trossos de les verdures. El truc està en punxar-les amb la punta d'un ganivet i comprovar que estan tovetes.

6. Ara, col·leu les verdures i poseu-les de nou a l'olla o en un recipient.

7. Tritura les verdures amb la batedora elèctrica fins que no quedi cap tros ni cap grumoll.

8. Afegeix la nata líquida i una mica de nou moscada i barrejeu fins que quedi tot ben cremòs i ben barrejat.

9. L'últim pas és tastar la crema i si cal posar-hi una mica més de sal. La carbassa té un gust dolç, així que, si no us agrada, podeu treure-li una mica de dolçor, posant-hi una miqueta de pebre, al gust.

Per fer acompanyar la crema de carbassa, posa uns crostons de pa, fregits previament en una paella amb una mica d'oli, o uns encenalls de pernil serrà previament fregidets a una paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada