dilluns, 16 de març de 2009

Fideuà

Ingredients:

- 400 grms de fideus del número 2
- 1 L. de brou de peix**
- 8 Gambes
- 8 Escamarlans
- 1 Sèpia
- 1/2 Kilo de Musclos
- 1 Tomàquet madur
- 2 grans d'all
- 1 Ceba petita
- 1 cullerada de postre de pebre dolç
- Safrà o colorant alimentari
- Sal i Oli d'oliva.


1. En una paellera escalfem l'oli i fregim les gambes i els escamarlans. Un cop daurats els retirem i guardem en un plat a part.

2. En aquesta mateixa paella i el mateix oli, afegim la sèpia tallada en daus d'uns 2-3 cm i la daurem bé. Vigileu per què normalment la sèpia tendeix a saltar bastant amb l'oli. A continuació afegim el tomàquet ratllat, els 2 grans d'all, la ceba tallada en troçets petits i la cullerada de postre de pebre dolç.


3. Incorporem els fideus i barrejem una mica amb el sofregit. A continuació afegim el brou de peix i distribuïm els fideus d'una forma uniforme per la paellera. Afegim sal al nostre gust i afegim el safrà o el colorant alimentari.
Passats uns 5 minuts afegim els musclos, les gambes i els escamarlans de manera que quedi visualment maco.És millor afegir les gambes i els escamarlants quan no quedi gaire brou ja que sinò s'ens farien massa.

4.Deixem que el brou es vagi evaporant i un cop fet apaguem el foc i deixem repossar uns 10 minuts.


CONSELL: Per tal de que no us quedi una fideuà massa seca una mica abans de que s'evapori el brou de peix, apagueu el foc.


**BROU DE PEIX

INGREDIENTS:

- Peix de roca, rap, morralla....
- 1 Tomàquet
- 1 ceba
- 1 Fulla de llaurer
- Un polsim de sal i un xorro d'oli



Posseu tots els ingredients en una olla al foc amb aigua i ho deixeu fer a foc mig-baix durant uns 20 minuts. Aneu treient l'escuma que pot anar desprenèn el brou.
Un cop passats aquests 20 minuts passeu per un colador el brou per tal de que no us quedin cap pell, ni espina, ni res.
Aquest brou de peix us pot servir com a base per a fer una sopa o per altre tipus de plats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada