dilluns, 16 de març del 2009

Bacallà amb Tomàquet

4 Persones
2 hores

Ingredients:


- 1 Kg. de bacallà salat*
- Oli d'oliva
- Farina per fregir

Para la salsa de tomàquet:

- Un kilo i mig de tomàquets ben madurets.
- 1 o 2 cebes
- 4 grans d'all
- 1 o 2 porros
- 1 o 2 pebrots verds de fregir
- Sal, Oli d'oliva, pebre negra molta i vi blanc.


1. Es talla la ceba, els alls i el pebre verd en troços no massa petits. Els porros es tallen a rodanxes fines i els tomàquets en 4-6 troços cadascun. Es fica tot en una olla i s'afegeix un xorro d'oli d'oliva, la sal i el pebre negre acabat de moldre. Es deixa tot coure a foc lent.
Pasada aproximadament una hora de cocció ja s'haurà començat a reduir l'aigua que deixen les verdures, així que afegirem un xorro de vi blanc i ho deixarem una altre mitja hora. Apaguem el foc i ho passem tot pel xino per tal d'eliminar pells i llavors.

2. Agafem els troços de Bacallà i un cop enfarinatsels pasem a una paella amb oli on els fregirem lleugerament. Desprès de fregir-los, els podeu anar possant en un plat amb paper de cuina absorvent per treure l'excès d'oli. I posteriorment els aneu ficant a la cassola on teniu el tomàquet ja colat. Ho deixeu fer tot durant 10-15 minuts.

*El bacallà, tallat a troços, ha d'estar durant aproximadament 24 hores en aigua per desalar-lo i s'ha de canviar l'aigua al menys un parell de cops durant aquest temps.
Si us es més comode també el podeu comprar ja desalat i us evitarà tota aquesta feina de la desalació al temps que us reduirà el temps d'elaboració del plat, encara que també us pot incrementar el preu.

**És important no salar més el plat. Ja de per si el bacallà té el punt de sal necesari. Abans d'afegir sal, tasteu la salsa. No hi ha res pitjor que un bacallà salat. ( Us pasareu tot el dia bebent aigua).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada