dissabte, 7 de febrer del 2009

Vichyssoise de Poma

Aquesta recepte està inclosa dintre del llibre de cuina de Mireia Carbó "Cocinar sin agobiarse" de la qual sóc fidel seguidora. Està deliciosa i us la recomano!!



40 Minuts

Ingredients:

- 4 pomes Golden (groga)
- 3 porros mitjanets
- 50 grams de mantega
- 1/2 litre de llet
- 1/2 litre d’aigua
- Sal i pebre


1.Agafem els 3 porros i ens quedem nomès amb la part blanca.Els tallem a rondanxes fines.
Tot seguit pelem i tallem a dauets petits les pomes.

2.Agafem una cassola que sigui prou fonda i li tirem la mantega per que es fongui a foc mig-baix.Un cop desfeta,li posem la poma i els porros tallats, i ho tenim un quart d’hora,
remenant de tant en tant.Passat aquest temps és el moment de tirar-li la llet, l'aigua i el polsim de sal i pebre.Continuarem remenant de tant en tant i ho deixarem un quartet d'hora més.

3. Passat aquest temps apagem el foc.I ho triturem tot amb el turmix.Per que ens quedi una textura més suau desprès ho passem per un colador o pel xino.I fet això ja la podem guardar a la nevera per servir-la o bé calentada o bé al estiu ben fresqueta.

OPCIONAL:

4.Per decorar, és poden tallar unes làmines de la part central de la poma amb una mandolina i es fregeixen amb una mica d'oli de girasol si fem aquesta recepta al estiu per exemple. I si optem per fer aquesta recepta al hivern o la tardor sempre es pot fer el mateix amb uns encenalls de pernil serrà també fregidets amb una mica d'oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada