dilluns, 2 de febrer de 2009

Cigrons cuinats a la Catalana

4 Persones
2 hores i 15 minuts
Ingredients:

- 600 grams de cigrons crus
- 1 ceba mitjana
- 4 tomàquets madurs
- 4 ous durs, oli sal
- Picada:
2 grans d'all
25 g d'ametlles torrades
uns brins de safrà
julivert, sal, pebre

1. Poseu en remull els cigrons, en aigua tèbia, 12 hores abans de fer-los servir.

2. Per preparar-los, escorreu-los, netegeu-los i poseu-los en una olla amb aigua bullent, procureu que no s'interrompi l'ebullició; han de coure a foc viu, aproximadament dues hores, tapats.
* També els podeu comprar ja bullits, cosa que redueix el temps de preparació de la recepta.

3.Poseu a coure els ous uns 20 minuts en aigua bullent amb sal.Peleu-los i deixeu-los en un plat a part.

4. En una cassola al foc amb oli, sofregiu la ceba tallada a quadradets petits fins, quan es comenci a daurar afegiu- hi els tomàquets ratllats, deixeu coure uns minuts (5 minuts) a foc no massa fort i afegiu els cigrons, poseu-hi un cullerot de l'aigua utilitzada per bullir-los ó simplement un got d'aigua; deixeu coure lentament uns 15 minuts.

5. En el morter, piqueu les ametlles, afegiu els grans d'all, sal, el safrà, una mica de julivert, poseu-ho tot plegat en la cassola amb els cigrons, deixeu-ho uns moments i serviu desprès en la mateixa cassola, amb els ous durs tallats per la meitat, a sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada