dissabte, 30 d’octubre del 2010

Amanida de Tardor amb vinagreta de Mel


4 Persones
20 Minuts

Ingredients:
* Enciam de qualsevol tipus
* 1 Magrana
* 1 Poma
Per la vinagreta:
* 1 Cullerada de mel
* 1 culleradeta petita de mostassa
* Vinagre de Mòdena
* Sal i pebre acabat de moldre
* Oli d'oliva

1. Rentem i tallem l'enciam i el posem en un plat.

2. Pelem i fem troçets amb la poma. Desgranem la magrana i ho repartim tot per sobre del enciam.

3. A continuació i per fer la vinagreta, barrejem tots els ingredients ben barrejats i ho repartim per sobre de l' amanida.

CONSELLS:

* Podeu fer servir qualsevol altre fruit de la temporada que us agradi.

NOTA: La vinagreta de Mel està extreta del llibre: " La cuina que no amoïna" de la cuinera Mireia Carbó publicada a Viena Edicions de la que sóc una fidel admiradora.

dilluns, 4 d’octubre del 2010

Butifarres amb Rovellons al Conyac

4 Persones
45 minuts
Ingredients:

- Butifarres o salsitxes
- Rovellons, xampinyons o similar
- 2 grans d'all
- julivert,sal i una mica d'oli
- 1 copeta de conyac

1.Agafeu les butifarres o salsitxes i punxeu-les per tal que no explotin abans de fregir-les.

2.En una cassola amb una mica d'oli fregiu les butifarres fins que estiguin dauradetes per totes bandes. Un cop fregides aneu-les posant en un plat apart.

3. En la mateixa cassola que em fet servir per fregir les butifarres es tiren els rovellons o els xampinyons ja netejats i tallats.Es fregeixen els rovellons i s'afegeixen els grans d'all talladets a cuadradets petitets, una mica de julivert i una mica de sal.

4. Quan els rovellons estiguin una miqueta daurats tirarem la copeta de conyac i deixarem que reduexi una mica uns 5 minuts a foc no massa fort.

5.Incorporarem llavors les butifarres de nou a la cassola i un cop tot una mica barrejat, deixarem que es cuini uns 10 minuts a foc lent.