dilluns, 16 de març del 2009

Batut de Maduixes amb iogurt

5 Minuts

Ingredients:

- 150 grms de Sucre
- 500 grms de Maduixes
- 200 mililitres de llet
- 2 Iogurts naturals Grecs
- Fulles de Menta Fresca (Opcional)


1. Rentem i tallem les maduixes. (Ho farem en aquest ordre per què si les tallem abans de rentar-les perdran el seu aroma i sabor amb l'aigua).

2. Introduïm els troços en el recipient de la batidora juntament amb la resta d'ingredients i ho triturem tot fins que estiguin ben barrejats. Per tal de que quedi una textura més suau al paladar, ho colem tot pel xino.

3. Com a decoració el podem possar en una copa de batut, afegint alguna maduixa sencera o tallada o amb alguna fulla de menta fresca.


CONSELL:

Si voleu que sigui un batut refrescant per un dia de calor per exemple feu servir els ingredients molt freds.

Fideuà

Ingredients:

- 400 grms de fideus del número 2
- 1 L. de brou de peix**
- 8 Gambes
- 8 Escamarlans
- 1 Sèpia
- 1/2 Kilo de Musclos
- 1 Tomàquet madur
- 2 grans d'all
- 1 Ceba petita
- 1 cullerada de postre de pebre dolç
- Safrà o colorant alimentari
- Sal i Oli d'oliva.


1. En una paellera escalfem l'oli i fregim les gambes i els escamarlans. Un cop daurats els retirem i guardem en un plat a part.

2. En aquesta mateixa paella i el mateix oli, afegim la sèpia tallada en daus d'uns 2-3 cm i la daurem bé. Vigileu per què normalment la sèpia tendeix a saltar bastant amb l'oli. A continuació afegim el tomàquet ratllat, els 2 grans d'all, la ceba tallada en troçets petits i la cullerada de postre de pebre dolç.


3. Incorporem els fideus i barrejem una mica amb el sofregit. A continuació afegim el brou de peix i distribuïm els fideus d'una forma uniforme per la paellera. Afegim sal al nostre gust i afegim el safrà o el colorant alimentari.
Passats uns 5 minuts afegim els musclos, les gambes i els escamarlans de manera que quedi visualment maco.És millor afegir les gambes i els escamarlants quan no quedi gaire brou ja que sinò s'ens farien massa.

4.Deixem que el brou es vagi evaporant i un cop fet apaguem el foc i deixem repossar uns 10 minuts.


CONSELL: Per tal de que no us quedi una fideuà massa seca una mica abans de que s'evapori el brou de peix, apagueu el foc.


**BROU DE PEIX

INGREDIENTS:

- Peix de roca, rap, morralla....
- 1 Tomàquet
- 1 ceba
- 1 Fulla de llaurer
- Un polsim de sal i un xorro d'oli



Posseu tots els ingredients en una olla al foc amb aigua i ho deixeu fer a foc mig-baix durant uns 20 minuts. Aneu treient l'escuma que pot anar desprenèn el brou.
Un cop passats aquests 20 minuts passeu per un colador el brou per tal de que no us quedin cap pell, ni espina, ni res.
Aquest brou de peix us pot servir com a base per a fer una sopa o per altre tipus de plats.

Bacallà amb Tomàquet

4 Persones
2 hores

Ingredients:


- 1 Kg. de bacallà salat*
- Oli d'oliva
- Farina per fregir

Para la salsa de tomàquet:

- Un kilo i mig de tomàquets ben madurets.
- 1 o 2 cebes
- 4 grans d'all
- 1 o 2 porros
- 1 o 2 pebrots verds de fregir
- Sal, Oli d'oliva, pebre negra molta i vi blanc.


1. Es talla la ceba, els alls i el pebre verd en troços no massa petits. Els porros es tallen a rodanxes fines i els tomàquets en 4-6 troços cadascun. Es fica tot en una olla i s'afegeix un xorro d'oli d'oliva, la sal i el pebre negre acabat de moldre. Es deixa tot coure a foc lent.
Pasada aproximadament una hora de cocció ja s'haurà començat a reduir l'aigua que deixen les verdures, així que afegirem un xorro de vi blanc i ho deixarem una altre mitja hora. Apaguem el foc i ho passem tot pel xino per tal d'eliminar pells i llavors.

2. Agafem els troços de Bacallà i un cop enfarinatsels pasem a una paella amb oli on els fregirem lleugerament. Desprès de fregir-los, els podeu anar possant en un plat amb paper de cuina absorvent per treure l'excès d'oli. I posteriorment els aneu ficant a la cassola on teniu el tomàquet ja colat. Ho deixeu fer tot durant 10-15 minuts.

*El bacallà, tallat a troços, ha d'estar durant aproximadament 24 hores en aigua per desalar-lo i s'ha de canviar l'aigua al menys un parell de cops durant aquest temps.
Si us es més comode també el podeu comprar ja desalat i us evitarà tota aquesta feina de la desalació al temps que us reduirà el temps d'elaboració del plat, encara que també us pot incrementar el preu.

**És important no salar més el plat. Ja de per si el bacallà té el punt de sal necesari. Abans d'afegir sal, tasteu la salsa. No hi ha res pitjor que un bacallà salat. ( Us pasareu tot el dia bebent aigua).